Vertrouw op de kracht van je intuïtie

Doe mee met de Intuïtie Challenge om te ontdekken hoe je je intuïtie herkent, hoe je het onderscheid maakt met je innerlijke saboteur, en hoe je je intuïtie leert vertrouwen en consistent gebruiken zodat je altijd en overal zelfzeker kan beslissen.

Hoe goed ben jij met beslissingen nemen?

De meeste mensen vinden het lastig om keuzes te maken, zeker als het gaat om grotere beslissingen. Da's ook niet vreemd, want vanaf onze geboorte leren we dat onze eigen intuïtie niet te vertrouwen valt.

Eerst leren we het van onze ouders en onze leerkrachten: oudere mensen zijn wijzer, hebben meer ervaringen en weten beter wat jij nodig hebt dan jij zelf. En dan later, wanneer we zelf ouder worden, leren we dat we enkel zelf kunnen beslissingen nemen wanneer we een expert ter zake geworden zijn, dus moeten we zoveel mogelijk info verzamelen. 

We leren dus dat we ofwel logisch kunnen beslissen (vertrouwen op onze hersenen) ofwel kunnen vertrouwen op de expertise en wijsheid van een ander (je ouders, leerkrachten, dokters, specialisten, experts, ...). 

De meeste mensen hebben het met beide manieren moeilijk, omdat ze ergens voelen dat dat toch niet klopt.

En dan kan je ofwel gaan rebelleren en super impulsief beslissen (zoals ik)

Of dan word je de eeuwige twijfelaar (kan je überhaupt wel iemand vertrouwen, vraag je je misschien af? Niemand kan toch de toekomst voorspellen?) 

Impulsieve beslissers

Beslissen supersnel

Vermijden om angst te voelen door zo snel mogelijk te beslissen

Vermijden het om iemand anders' mening te vragen

Gaan eerder overeten en te veel uitgeven

Hebben achteraf vaak spijt van een beslissing

Lopen achterstand op omdat ze meer tijd kwijt zijn dan nodig aan het fiksen van foute beslissingen

Eeuwige Twijfelaars

Beslissen zo laat mogelijk, en nog liever helemaal niet

Als ze kunnen laten ze de beslissing over aan een ander

Vragen zo veel mogelijk verschillende opinies

Gaan eerder zo weinig mogelijk uitgeven

Hebben vooral spijt van de keuzes die ze niet gemaakt hebben

Lopen achterstand op omdat ze niet leren van "foute" beslissingen - omdat ze blijven zitten in het beslissingsproces

De gulden middenweg

En je denkt misschien - goh ja, er bestaat toch zeker wel een gezond midden tussen impulsief beslissen en eeuwig twijfelen?

Maar nee.

Beiden ontkennen de immense wijsheid van ons lichaam.

Intuïtief beslissen staat haaks op zowel impulsief beslissen als eeuwig twijfelen. 

Het heeft niks te maken met de gulden middenweg, maar wel met de creatie van een compleet nieuw pad.

Of eerder: de herontdekking van wat je als kind van nature deed, voor je geconditioneerd werd door de maatschappij.

Want het ding is:

Niemand is gemaakt om beslissingen te nemen vanuit logica

Volgens Human Design zijn er 7 verschillende soorten vormen van intuïtie, en elk van ons heeft een van die 7 die we kunnen gebruiken om, geleid door onze ziel, beslissingen te gaan maken.

In tegenstelling tot wat we leren in onze samenleving zijn we totaal niet gemaakt om te beslissen vanuit ons hoofd, met pro en contra lijstjes, op een logische en beredeneerde manier. Ons hoofd dient om ons te helpen creëren, om dingen te bedenken en te verbeteren, het is niet bedoeld om inwaarts te kijken en te helpen bij het maken van beslissingen. Voor niemand. Het hoofd of de ajna zijn bij geen enkele mens de autoriteit.

De juiste beslissing maken vanuit je hoofd, geeft je een illusie van controle. Terwijl... zoals we door Corona allemaal mochten leren, we helemaal geen controle hebben.

Human Design daagt ons dan ook uit om ons helemaal over te geven aan het universum en ons te laten leiden, en intussen, als "passagier" te genieten van het avontuur dat het leven is.

Wanneer je in volle overgave kan gaan vertrouwen op je intuïtie en daarmee je ziel en het universum, dan ga je zien dat het leven makkelijker kan stromen en je magie gaat creëren in je leven.

Het probleem? 

Je intuïtie functioneert bij iedereen net weer een beetje anders. Er zijn belangrijke overeenkomsten: zo ben je sowieso één van de vijf Human Design Types - en gebruik je sowieso één van de 4 strategieën om kansen te gaan ontvangen en creëren: wachten op een grote urge (een soort idee/ creatiedrang die Manifestors ontvangen), wachten om te reageren (als generator of manifesting generator), wachten op een uitnodiging (als projector) of meeleven met de maancyclus (als reflector)

Daarnaast heb je 1 van de 7 autoriteiten (dit is je eigenlijke intuïtie): emotioneel, sacraal, milt, ego, self, klankbord of lunar. Je kan dat allemaal gaan googlen, maar geen enkele google bron kan je vertellen éxact hoe dit voelt voor jou, omdat er hier verschillende elementen in je design meespelen (welke andere centers heb je gedefinieerd, is je autoriteit bewust of onbewust gedefinieerd, ...?) Daarom heb ik in de Challenge specifieke oefeningen verwerkt zodat jij gaat ontdekken hoe jouw autoriteit werkt. Je gaat daarbij ook lezen hoe het werkt bij anderen wat jou zal helpen in je eigen experiment. 


Dus - wil jij...

  • Weten exact hoe JOUW intuïtie werkt?
  • Geen tijd meer verspillen aan eindeloos twijfelen
  • Geen geld meer verspillen aan foute impulsieve beslissingen
  • Klaar en duidelijk het verschil voelen tussen je intuïtie en je innerlijke saboteur
  • Terug je eigen autoriteit worden (en niet meer afhankelijk zijn van andere "experts")
  • Stevig in je schoenen staan, ongeacht wat iemand anders vindt dat jij zou moeten beslissen?

Doe mee aan de intuïtie challenge! 

Waarom De Intuïtie Challenge werkt

Sure, je kan gaan googlen, wat podcasts luisteren, en wat Instagram accounts volgens over je Human Design Autoriteit... Allemaal gratis.

Waarom je tóch nog moet meedoen aan de Intuïtie Challenge?

Omdat als je je intuïtie echt wil gaan gebruiken, er daarbij 3 stappen zijn:

1.

Herkennen

In deze eerste fase ga je ontdekken hoe jouw Human Design Strategie en Autoriteit werkt specifiek voor jou.

We beginnen eerst met de theorie, hoe het in principe werkt, maar daarna help ik je met praktische oefeningen en journaling vragen ook herkennen hoe het voor jou precies aanvoelt.

2.

Vertrouwen

We hebben allemaal geleerd om beslissingen te nemen vanuit logica of op basis van ons vertrouwen in iemand z'n expertise of ervaring. Dat maakt het zo moeilijk om dat nu los te laten en de switch te maken naar vertrouwen op jezelf. 

Je leert omgaan met de stemmetjes van je innerlijke saboteur en vertrouwen op je intuïtie. Dat doen we via mindset werk en meditatie.

3.

Gebruiken

Last but not least, wil je er natuurlijk ook nog een gewoonte van maken om bij jezelf te gaan voelen wat de juiste beslissing is, in plaats van in je logica te gaan hervallen, of terug om advies te gaan vragen bij anderen.

En ook hier krijg je weer de nodige opdrachten die je zullen helpen om intuïtief beslissen een gewoonte te maken. 

Dus... wat zegt je intuïtie? 

Ik weet dat dit nog niet je sterkte is, anders zou je dit niet overwegen, maar ik nodig je uit om ook je inschrijving intuïtief te gaan beslissen - geen beter moment om te starten toch?
Hierbij alvast een superkort overzicht voor elke Human Design autoriteit, in de challenge gaan we hier natuurlijk veel dieper op in. 

Emotionele autoriteit

Emotionele autoriteit: Jij gaat door een golf van emoties (positief of negatief, intens of zelfs een gebrek aan) waarna er een moment is van klaarheid. Dat is jouw moment om te beslissen. Doe je dat niet, dan ga je opnieuw en opnieuw door die golf. Voor een beslissing van deze grootte orde zou pakweg 1 nachtje erover slapen wel genoeg moeten zijn. Je emoties negeren en er een nacht over slapen helpt niet ;-) Verzamel alle info die je nodig hebt en ga dan voelen. 

Sacrale autoriteit

Heb je zin om dit te doen? Voel je een grote of een kleine JA? Dat is alles wat je nodig hebt :-)

Milt autoriteit

Vraag jezelf: voelt het gezond voor mij om dit te doen? Voelt het correct voor mij om te doen?

De milt autoriteit is de stilste van allemaal. Hij komt voor uit het oerinstinct en is geworteld in angst. Veel mensen met een milt autoriteit zeggen: tenzij het een duidelijke "nee" is, is het een ja! 

Ego autoriteit

Vraag jezelf: wat zou de meest egoïstische keuze zijn? Verlang ik om dit te doen? Verlang ik om intuïtief te kunnen beslissen? 

Weet dat jouw egoïstische keuzes ook altijd een positieve impact hebben op de mensen om je heen, alleen zou dat niet jouw reden mogen zijn om het te doen - dat is voor jou niet correct. 

 

Self autoriteit

Vraag jezelf: wat zou mijn higher self doen? Welke keuze past er bij wie ik ben, of wie ik wil zijn? 

Het is mogelijk dat je dit zelf niet heel goed aanvoelt, in dat geval - ga er eens over praten met een andere persoon. Luister niet naar hun opinie, maar luister naar wat je jezelf hoort zeggen. Je weet allang welke beslissing er goed voelt :-) 

 

Klankbord autoriteit

Voor jou is het heel belangrijk dat je uit je hoofd komt, en dat doe je door luidop te praten (letterlijk in human design breng je de energie van je hoofd en ajna naar je keel center - uit je hoofd dus). 

Doe dat met 2 of 3 verschillende mensen bij wie je je goed voelt, op plaatsen waar je je goed voelt. Zo weet je zeker dat je niet beïnvloedt wordt en dat je jouw beslissing echt maakt vanuit jouw energie. Luister niet naar hun opinies, maar luister naar wat je jezelf hoort zeggen. Voel wat de waarheid is in jouw woorden.

 

Lunar autoriteit

De Lunar autoriteit is de enige die in theorie niet snel kan beslissen. Ik zeg wel - in theorie, hoe meer zelfkennis je hebt, hoe beter je dat lukt. Voor jou is het heel belangrijk dat je terecht komt in een community waar je je thuis voelt en je kan floreren.

Misschien helpt het je om te weten dat er al 3 andere reflectors meedoen? 

In principe heb je dus een hele maancyclus nodig, waarbij je door je vaste patroon van maantransits gaat en verschillende energieën voelt in je lichaam die beïnvloeden hoe je een beslissing zou maken. Als je je daar niet van bewust bent, dan maak je op een energieke dag soms beslissingen kan maken ervan uitgaande dat dat je je volgende week ook nog zo zal voelen, maar bij een reflector is je energie heel inconsistent. 

Nu start de challenge in september al dus is er geen maand de tijd vrees ik om te gaan voelen, maar ik kan je hierbij twee tips geven: 

1. Bekijk een of meerdere afleveringen van mijn Youtube show zodat je goed kan voelen of mijn energie goed voelt voor jou

2. Er is een niet-goed, geld-terug garantie van 30 dagen mocht je toch het gevoel hebben dat je een foute keuze gemaakt hebt. 

 

Geen idee wat jouw autoriteit is?

Vraag even gratis jouw Human Design chart op mijn website. Daar staat op vermeld wat jouw autoriteit is!

En weet je - omdat ik ook besef dat intuïtief beslissen nog nieuw is voor je, heb ik beslist om ook een niet-goed, geld-terug garantie te doen van 30 dagen, zodat dit voor jou een makkelijke beslissing kan zijn. De enige voorwaarde is dat je natuurlijk wel het werk doet en aan de slag gaat met de oefeningen :-) 

Hey, ik ben Elke Gunst

Opper-Human Design Junkie :)

Toen ik 2 jaar geleden voor het eerst met Human Design in contact kwam was ik er eerst enorm door overweldigd. Iedereen zei dat het zo ingewikkeld en zo veel was, en het leek mij ook zo véél. Dus liet ik het naast mij liggen.

Maar Human Design bleef maar op mijn pad komen. En toen ik me inschreef voor een korte workshop was ik hooked. Er kwamen boeken, er kwam een opleiding, nog meer boeken, nog meer opleidingen, en jawel, nog meer boeken.

In mijn eigen leven veranderde Human Design al heel wat, zoals ons bedrijf dat groeide, mijn relatie met mijn lief Gerrit relatie die verbeterde en vriendinnen die zich plots aandienden.

Maar sinds ik Human Design ook ben gaan teachen aan onze klanten, en ze erin ben gaan coachen weet ik het écht:

Dit moet iedereen kennen.

En daarom startte ik Human Design Junkies, de website voor iedereen die zich wil verdiepen in Human Design en het echt wil gaan léven.

Wat klanten zeggen:

Mijn Human Design is echt de nagel op de kop!
Ik heb net mijn Human Design profiel ingevuld en daarna Elkes workshop over mijn profiel gevolgd. Het maakte me met momenten zelfs emotioneel, zó 'nagel op de kop' was het.

Ils Vermeiren Psycholoog

Human Design was meteen een schot in de roos.
Ik was al een tijdje zoekende naar meer verbinding met mijn intuïtie en daar waar jullie plots. Dat resoneert echt mijn mijn hart en buik.

Nele Van Eyken Wildbegaafdencoach

Freaking awesome, die Human Design. 
Het van mezelf houden en geloof in mijn onbeperkte betekenis voor een ander is het grootste goed dat ik heb geleerd de afgelopen 2 jaar. En Human Design bevestigt dat me opnieuw. 

Fergel Reiziger Financieel Coach

Schrijf je in voor de 
Intuïtie Challenge

En start met BESLISSEN vanuit je eigen autoriteit.

Human Design gaf me de handvaten om meer mezelf te zijn - eindelijk. 

Weet je, mijn aller-eerste reactie op Human Design was eentje van: Nope, niks voor mij. Ik had helemaal niks met astrologie. Hoe kan het nu dat er 12 "soorten mensen" zijn, en als je de horoscoop in de Flair moet geloven, er voor iedereen hetzelfde gebeurt in je leven? (ja i know, ik kende er niks van)


Maar toen ik mij er eenmaal in ging verdiepen ontdekte ik dat Human Design net verschillende oude spirituele wijsheden combineert op geniale wijze, en zelfs wetenschappelijk onderbouwd is. Door die combinatie staat het ook bekend als de wetenschap van de differentiatie. Aka: het erkent dat ieder individu volledig uniek is, door de unieke combinatie van zijn of haar design.


Dat, én het feit dat iedereen altijd zo veel herkenning vindt in zijn Human Design,  maakte dat ik verliefd werd op wat Human Design kon doen.


En die liefde deel ik graag met jou hier in Human Design Junkies.

Elke


Vaak gestelde vragen

Kan ik dit niet allemaal googelen?

Dat lijkt me sterk. Er staat natuurlijk heel veel over Human Design gewoon gratis op het internet (en zo hoort het ook vind ik eigenlijk) maar wat je dan niet weet is: is dit correcte informatie van iemand die hier grondig is in opgeleid? Of is dit interpretatie van originele Human Design content? Interpretaties zijn niet minderwaardig, maar wel goed om te weten wat je effectief leest natuurlijk.

En: stukjes en beetjes bijeenrapen overal helpt je niet per sé om zelf een duidelijk beeld te krijgen van jouw design.

In deze Intuïtie Challenge brengen we alle relevante stukjes samen, houden we het to the point zodat je ermee aan de slag kan en kan je je vragen rechtstreeks aan Elke stellen - veel efficiënter dan een boel gegoogle! 

Pf, Human Design lijkt zo ingewikkeld. Kan jij het simpel uitleggen?

Dat is EXACT wat ik doe 😍.

Met mijn 3/5 profiel ben ik supersterk in experimenteren en spelen, ontdekken wat wel en niet werkt en vervolgens deel ik alles wat ik geleerd heb op een heel praktische en toegankelijke manier met jou - doorspekt met veel praktijkvoorbeelden.

Ik heb ook een open keel center en open ajna, wat maakt dat ik er goed in ben om dingen op verschillende manieren te bekijken en op verschillende manieren uit te leggen. Dus als ik iets gezegd heb dat jij niet goed begrijpt, dan leg ik het met veel plezier nog een keertje uit op een hele andere manier. 

Ik heb al een opleiding HD gedaan, is dit nog iets voor mij?

Dat hangt er vanaf. Maak je nu al minstens 60-70% of meer van je beslissingen met je autoriteit? Dan heb je deze challenge niet nodig. 

Zo niet, dan gaat deze challenge je helpen om je verworven kennis in de praktijk om te zetten. 

Ik ken nog niks van Human Design, ben ik hier wel klaar voor?

Yes! We starten gewoon bij het begin, en geen enkel vraag is te simpel. Do not worry -  je hebt geen kennis nodig om hiermee te starten. Alles wat je moet weten, dat leer je in de Intuïtie Challenge (inclusief ontdekken of jouw geboorte uur wel correct genoeg is, mocht je daarover twijfelen)

Wanneer starten we? Ik sta te popelen!

We zijn al begonnen, dus haast je erbij (no worries, je kan alles nog inhalen via de opnames)

Ik ben ondernemer, gaat dit me helpen met mijn bedrijf?

Heb je ooit al een cursus gekocht waarvan je achteraf dacht... foute beslissing? Of omgekeerd... Heb je niet gekocht en je dat achteraf beklaagd?

Of advies gekregen van een business mentor waarvan je voelde - niks voor mij - maar je deed het toch, want ja... het is een expert en je hebt die betaald... dus dan kan je maar beter doen wat ze zeggen?!

Met de Intuïtie Challenge leer je jezelf écht te vertrouwen. Er is namelijk niemand die beter weet dan jij wat jij nodig hebt. Jouw higher self weet precies welk pad voor jou het juiste is - en dat hoef je niet logisch te beredeneren of aan een ander te vragen. 

Maar voor alle duidelijkheid: In Human Design Junkies geef ik geen advies specifiek voor ondernemers. Ik ga je niet helpen om marketing te doen volgens je human design. Of een aanbod te ontwerpen volgens je Human Design. Dat doe ik namelijk al in mijn andere bedrijf Youtopia! 

Kan ik ook een Human Design reading boeken met Elke?

Is er een niet-goed-geld-terug garantie?

Ja, maar enkel voor de doe het zelf en de doe het samen pakketten. Ik snap dat als je je intuïtie pas leert kennen, dat het mogelijk is dat je deze keer nog een verkeerde inschatting maakt :-) 

De enige voorwaarde is dat je natuurlijk wel het werk doet en aan de slag gaat met de oefeningen.

De garantie geldt 14 dagen, en je kan je geld in dat geval simpel terugvragen door een mailtje te sturen naar team@humandesignjunkies.be.

Ik heb nog een andere vraag!

Stuur ons dan even een emailtje, dan geven we je graag een antwoord.

Je mag ook altijd Elke een berichtje sturen op Instagram @elkegunst